Nieuws

U bent hier

21 Feb
Week van de diëtist HAP – klaar advies

 

Nossegem, februari 2018

Tijdens de Week van de Diëtist zetten diëtisten hun beroep in de kijker. Het thema van deze editie is HAP - klaar advies, wat staat voor Huisgemaakt, Aangepast en Persoonlijk advies over voeding en fruit, groenten en water in het bijzonder. Ben je benieuwd naar acties bij jou in de buurt of maak je graag kans op één van de gadgets? Kijk dan snel op www.vbvd.be en bekijk alle deelnemende diëtisten vanaf 1/03.

21 Feb

In het kader van een onderzoeksproject van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent omtrent palliatieve zorg bij kwetsbare ouderen, willen wij u vragen of het mogelijk is om onderstaande uitnodiging te verspreiden onder de thuisverpleegkundigen? 

5 Feb

Vanaf februari 2018 start het UZ Brussel als eerste ziekenhuis in België, en zelfs wereldwijd, met de registratie van palliatieve sedatie. Vandaag is enkel euthanasie wettelijk omkaderd. De grens tussen palliatieve sedatie en euthanasie is vaak flinterdun; het zijn dikwijls communicerende vaten. Met de registratie van palliatieve sedatie wenst het UZ Brussel enerzijds meer duidelijkheid te scheppen voor patiënten en hun omgeving, anderzijds zal die registratie de indicatiestelling en technische uitvoering van deze medische handeling optimaliseren.

1 Feb

De Vlaamse overheid heeft de voorbije jaren de transparantie van de dagprijs van de woonzorgcentra merkelijk verbeterd en ter beschikking gesteld van het brede publiek. De prijsmonitoring en prijscontrole blijft wenselijk en noodzakelijk om de stijging van de dagprijs voor de bewoners in bedwang te houden. Die dagprijs stijgt samen met de inflatie en de toenemende eisen voor de woonkwaliteit. Dat blijkt uit onderzoek op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo  Vandeurzen.

1 Feb

Het is belangrijk dat lokale besturen een sociaal beleid voeren dat ervoor zorgt dat kwetsbare mensen erbij horen in de buurt. Op alle vlakken. Het is niet alleen een kwestie van zorg of welzijn. Het gaat bijvoorbeeld ook over vrije tijd, zinvol werk in de buurt voor wie dat niet vanzelfsprekend is, aangepast wonen,… Dit uitgangspunt wordt nu verankerd in het decreet Lokaal Sociaal Beleid dat vandaag werd gestemd in het Vlaams Parlement.

Pagina's