Nieuws

U bent hier

7 Mar
Persbericht Vandeurzen - Zorg- en hulpverleners in Vlaanderen verenigen zich in 60 eerstelijnszones

Huisartsen, apothekers, thuisverplegers, psychologen, welzijnswerkers… zijn de lokale zorg- en hulpverleners die het dichtst bij de Vlaming staan en zo zijn zij het eerste aanspreekpunt voor personen met zorg- en welzijnsvragen. Deze zorg- en hulpverleners gaan nu nauwer en met meer expertise samenwerken. Onderling, maar ook met hun patiënten, het lokale bestuur en de lokale zorg- en welzijnsorganisaties. Zorg- en hulpverleners hebben in hun regio bepaald welke gemeenten samen een eerstelijnszone vormen: een zone van ongeveer 75.000 tot 125.000 inwoners waarbinnen die versterkte samenwerking vorm zal krijgen. 245 van de 308 gemeenten in Vlaanderen hebben al een plaats gevonden in één van 49 zones, de overige gemeenten zullen de komende maanden aansluiten of een eigen zone vormen.

1 Mar

De Vlaamse overheid stelt bijkomende middelen ter beschikking voor de Huizen van het Kind. De middelen zijn toereikend om vanaf 2019 ieder kwalitatief Huis van het Kind in Vlaanderen en Brussel een jaarlijkse subsidie toe te kennen voor hun volledige werkingsgebied.

26 Feb

‘Leef zonder filter’, heel veel jongeren tussen 18 en 24 jaar kregen de afgelopen maand deze boodschap te zien. Via Facebook en Instagram bereikte de campagne niet minder dan 356.856  jongeren. Dat wil zeggen dat 65% van de Vlaamse jongeren tussen 18 en 24 jaar de campagnebeelden tussen hun Facebook of Instagram feed hebben zien staan. Om en bij de 100.000 Vlamingen gingen vervolgens voor tips in verband met zelfzorg te rade op www.leefzonderfilter.be. De campagne loopt nog tot en met 25 februari 2018.

21 Feb

 

Nossegem, februari 2018

Tijdens de Week van de Diëtist zetten diëtisten hun beroep in de kijker. Het thema van deze editie is HAP - klaar advies, wat staat voor Huisgemaakt, Aangepast en Persoonlijk advies over voeding en fruit, groenten en water in het bijzonder. Ben je benieuwd naar acties bij jou in de buurt of maak je graag kans op één van de gadgets? Kijk dan snel op www.vbvd.be en bekijk alle deelnemende diëtisten vanaf 1/03.

21 Feb

In het kader van een onderzoeksproject van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent omtrent palliatieve zorg bij kwetsbare ouderen, willen wij u vragen of het mogelijk is om onderstaande uitnodiging te verspreiden onder de thuisverpleegkundigen? 

Pagina's