Kalender

U bent hier

5 Sep

Geheugenkliniek UZ Brussel: een niet medicamenteuze benadering en cognitieve revalidatie van thuiswonende patiënten met dementie.

7 Sep

Iedereen herkent het: door wat je hoort, ben je plots te bezig met je uiterlijk en gewicht, en voel je je minder goed in je vel, of je nu meer of minder weegt, patiënt of professional bent. Heel wat boodschappen zorgen voor een focus op uiterlijk en gewicht, en dit in diverse contexten: (sociale) media, lijngerichte communicatie thuis, op school en zelfs in de hulpverlening. We zien dat deze boodschappen een invloed hebben op hoe je naar jezelf kijkt en hoe je je voelt. Toch is de impact niet voor iedereen even groot.

7 Sep

Baluchon Alzheimer wil rust en begeleiding bieden voor mantelzorgers van een persoon met de ziekte van Alzheimer. Een adempauze voor de mantelzorger, zonder dat het familielid daarom in een ander milieu geplaatst hoeft te worden. Begeleiding wordt geboden door tips en strategieën aan te bieden die aangepast zijn aan hun vaak moeilijke situaties.

12 Sep

Dit najaar organiseren we* opnieuw een reeks infoavonden voor familieleden van mensen met een psychotische problematiek. De reeks gaat door in Asse, op 7 dinsdagavonden en loopt van  12 september tot 7 december ‘17.

14 Sep

Dokters van de Wereld heeft, tijdens de twee laatste Winterplannen in Brussel, gegevens ingezameld bij ongeveer 400 personen betreffende de verschillende dimensies die toegang tot zorg tegenhouden: hun verblijfsstatuut, hoelang ze op straat leven, de subjectieve perceptie van hun gezondheidstoestand, of andere moeilijkheden gelinkt aan chronische ziekten. De analyse van deze cijfers hebben we geïntegreerd in onze aanbevelingen rond toegang tot zorg voor de meest kwetsbaren. 

14 Sep

Op donderdag 14 september 2017 organiseert het NMSC voor huisartsen en zorgverleners een informatieavond over Multiple Sclerose. Zo bieden we u ook de kans om te ontdekken wat het NMSC te bieden heeft op vlak van begeleiding en zorg voor personen met MS.

21 Sep

Welke thuiszorgdiensten bestaan er en welke hulp bieden zij aan? Welke hulpmiddelen bestaan er in de thuiszorg?

5 Oct

Hierbij nodigen Brussels Overleg Thuiszorg, Home-Info en Huis voor Gezondheid u graag uit voor de multidisciplinaire vorming “(Vroeg)tijdige zorgplanning, het is nooit te vroeg!”

Volgende aspecten zullen tijdens de vorming aan bod komen:

  • Wat is (vroeg)tijdige zorgplanning?
  • Communicatie en gespreksvoering
  • Wat bieden de mutualiteiten in het kader van (vroeg)tijdige zorgplanning?
  • Juridisch en medische aspecten bij (vroeg)tijdige zorgplanning
23 Oct

Het Agentschap Integratie en Inburgering - bon nodigt je graag uit op maandag 23 oktober voor een trefdag rond "veerkracht en diversiteit".

Hou de dag alvast vrij in je agenda. De officiële uitnodiging volgt binnenkort.

18 Nov

Grenzen van en bij vrijheids-beperkende maatregelen bij personen met dementie.

Pagina's