Kalender

U bent hier

24 Apr

De zesde editie van de Week van de Valpreventie staat voor de deur. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.

3 May

Is bij jou de balans tussen spanning en ontspanning zoek? En geraak je hierdoor moeilijker in slaap? Ben je vlug geïrriteerd? Wil je dergelijke problemen voorkomen? Of wil je gewoon enkele rustmomenten te midden van je druk leven?

Dan is deze relaxatietraining zonder meer een aanrader. In een reeks van 6 lessen maak je, in een kleine groep, kennis met eenvoudige technieken en houdingen die je kunnen helpen om ontspannen en gelukkig van het leven te genieten.

4 May

Tijdstip: Donderdag 04/05/2017 van 14u-16u
Locatie: Den Dam, LDC Zoniënzorg Zuid (Waversesteenweg 1741, 1160 Oudergem)

8 May

Beste ouders,
Tijdens de Week van de Kraamzorg organiseert het Expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan verschillende workshops, die zich richten naar zwangeren en prille ouders en al wie interesse heeft. Baby’s zijn uiteraard ook van harte welkom!

Het expertisecentrum kraamzorg Volle Maan verstrekt informatie en documentatie overzwangerschap, bevallen en de kraamperiode. We richten ons tot een breed publiek van (toekomstige) jonge ouders en hun familie. Ook professionals en betrokken overheden kunnen bij ons terecht. Volle Maan is erkend door Kind en Gezin.

8 May

Veilige gegevensdeling in de welzijns- en zorgsectoren in Vlaanderen binnen een veranderende Europese context.

8 May

Vergeten infectieziekten in de KNO-sfeer : difterie, bordetella pertussis, TBC

Sprekers :

 • Prof. Kris Huygen - WIV Pasteur Instituut
 • UZ Brussel :
  • Prof. Ina Foulon : dienst KNO
  • Prof. Denis Pierard : klinische biologie
  • Prof. Anne Malfroot : pediatrie
  • Dr. Katia Verbruggen : dienst KNO
8 May

Als je ergens mee zit, blijft dit wel eens nazinderen in gedachten.  Iedereen piekert wel eens en heeft wel eens gedachten als “Stel dat …” of “Wat als …” Soms zit je echter met een probleem en blijf je er maar over malen zonder dat je tot een oplossing komt.  Op de lange duur kan piekeren je leven gaan beheersen en kan het leiden tot stress, concentratieproblemen, slaapproblemen, of lichamelijke spanningen.

9 May

Maatschappelijk kwetsbare mensen hebben naast allerhande materiële, fysieke en financiële problemen ook vaker psychische moeilijkheden. Daarom ontwikkelde het VIGeZ in samenwerking met CEDES de ‘Goed-Gevoel-Stoel’, een groepsmethodiek om samen met mensen uit kwetsbare groepen te werken aan geestelijke gezondheid en mentale draagkracht.

Hoe zit het in elkaar?

Deelnemers werken aan hun eigen goed gevoel tijdens drie praatsessies en krijgen een pak tips om nadien individueel of met de groep goed-gevoel-acties te doen.

Wil jij aan de slag?

9 May

Programma:
Tijdens dit ZKP-O bieden we een overzicht van de in Brussel aanwezige vervoersdiensten voor personen met een beperkte mobiliteit. De organisatoren geven een praktische toelichting van hun aanbod. Aansluitend wordt ook tijd voorzien voor vragen van de deelnemers. De volgende vervoersdiensten zijn vertegenwoordigd en zullen worden voorgesteld tijdens het ZKP-O:

 • Sociaal Vervoer Brussel
 • Welvaartvervoer
 • Solidariteit voor het Gezin
 • Taxistop
 • CM
 • FSMB: Soli-transport
9 May

Zorgcontinuïteit is een belangrijk gegeven, zeker op vlak van medicamenteuze behandeling. Daarom nodigt het UZ Brussel u uit op een tweetalig Medisch Farmaceutisch Overleg om samen met artsen, apothekers en verpleegkundigen uit de eerste lijn concrete afspraken te maken om de zorgcontinuïteit te verbeteren. De focus zal liggen op de medicatieoverdracht bij ziekenhuisopname en -ontslag.

Pagina's